İçeriğe geç

Sepet

Sepetiniz boş

Makale: Şehre İlham Verenler

Şehre İlham Verenler

Şehre İlham Verenler

Moda Anlayışımız Mı Yoksa Stilimiz Midir Bizleri Anlatan?

Moda ve stil arasındaki en büyük fark, kimliğimizin varlığıdır. Moda, genel olarak görünümlerimizi ifade etmemize yardımcı olan bir sanatken; Stil, kişisel görünüm ve kimlik çizgilerimizi bir bütün halinde nasıl yansıttığımızdır. Kendimizi nasıl tanımladığımız, moda gibi gelip geçici bir algıya sahip değildir. Trendlerin arasında kendimizi kısıtlamak yerine, stilimizi yansıtmalıyızdır. Modanın barındırdığı yeniliğe yenilik getiren ilkesinden ziyade, şehre ilham verme ilkesiyle kendi stilimizi anlatmalıyızdır.

Yaşamın Döngüsünde Kendi Stilimizi Bulabilmek

Hayatta yaşam döngüleri, kendi gerçekliğimizi yaratasıya kadar içerisinde kaybolduğumuz döngülerdir. Yaşamlarımızın bulanık evrelerini anlatırlar. Neyden hoşlanıp, neyden hoşlanmadığımızı tam olarak keşfedemediğimiz bir zaman dilimidirler. Bu yüzden kendimizi gerçekten tanımaktan korkmamamız gerekir. Kendimize güven duydukça hayatımız daha anlamlı hale gelir. Eğer kendimize güvenmezsek, bize ait olmayan bir kimliğimizi dünyaya yansıtabiliriz ve gerçek kimliğimizi aramaya devam edebiliriz. Kimliğimizi bulasıya kadar, stilimizi bulmakta da zorlanabiliriz. Bu zorluğun üstesinden gelebilmek için yaşam döngülerinden kimliğimizin ve stilimizin nasıl şekillendiğini anlamaya çalışmalıyızdır.

Bireysel Birikimimizin Yansıması Stilimiz Midir?

Kimliğimizi şekillendiren birçok faktör vardır. İçerisinde büyüdüğümüz toplumlardan, ait olduğumuz şehirlere kadar bütün olaylar kimliğimizden bir imza taşır. Stilimiz ise kimliğimizi dış dünyaya anlatmak için kullanabileceğimiz en iyi yöntemdir. Hangi parçayı ne zaman ve nasıl kullandığımız, kimliğimizi deşifre eder. O yüzden stilimiz, bireysel birikimlerimizin bir duruşudur. Ancak etkilendiğimiz yaşam stilleri, bazen bizi doğduğumuz stil kalıplarından çıkma eğiliminde olmayan bir tarza itebilir. Bu noktada keşfetmemiz gereken şey özgünlüğümüzdür. Ne kadar kendimiz olabilirsek, o kadar stilimiz yoluyla bireysel birikimlerimizi yansıtabiliriz.

Yaşamlarımızın Şaheserleri, Stil Hikayelerimizdir

Kendi stilimizi oluşturmak için, bedenlerimizin farkına varmalıyız çünkü bedenlerimiz bizim heykellerimiz gibidir. Kullandığımız aksesuarlarla bedenimizi bir bütün halinde yansıtabilir ve kendimize özgü bir şaheser yaratabiliriz. Yaşamlarımızın şaheserlerini yaratmamızda büyük rol oynayan stil hikayelerimizin sırrı, bedenimize uygun parçaları bulmayı başarabilmemizdir.  

İmza Stilimizle İlham Verdiğimiz Şehirler

Hayatta her yolun bir sonu vardır. Bizlerin stil hikayelerimizi oluştururken varacağımız son durağımızsa, belki bir çanta, belki ise bir fulardır. Sadece ruhumuzun enerjisine hitap eden o parçayı bulup; şehre ilham verecek imza stilimizi oluşturmamız gerekir. Matmazel Signature koleksiyonu bu konuda bize yardımcı olabilir.

Devamını oku

2023 Öne Çıkanlar

2023 Öne Çıkanlar

Yeni yıl, yeni biz! Hayat sürekli akıp giderken, modada bu değişime ayak uydurduğundan, kendi tarzımıza uyan çantaları bulabilmek için sürekli araştırma yapmamız gerekebiliyor. Trend incelemesi yap...

Detaylar
Kendimizi Duyurmak

Kendimizi Duyurmak

 Ruhumuzun Temellerini Atmak  Gözümüzü açıp kapasıya kadar bir yaşamın geçtiğine bilinç ve bilinçdışı arasında sürüklendiğimiz yaşamlar sürerek şahit oluruz. Bu karmaşık yolculuk boyunca ruhumuzun ...

Detaylar